onsdag 25 april 2012

Tänk på oss studenter!

Såg den här insändaren i tidningen Hem&Hyra

...och tänkte automatiskt på den här insändaren i Piteå-Tidningen:
Ja, stackars pensionärer som får rabatter. Inte har de lätt. Men de ska vara glada, för det är minsann inte lätt att vara student!

Är man student så får man gå på SFbio måndagar-tordagar för 60 kronor. Är det för att de andra besökarna inte vill ha oss fredag-söndag? Dessutom måste man ha ett plastkort som styrker att man är student. Det är plastkortet tar ju upp plats i börsen! Stackars oss!!

På vissa affärer får man 10% rabatt om man frågar efter studentrabatt. Hur ofta kommer man ihåg det? Det är ju apjobbigt att fråga "har ni studentrabatt?" i varje affär. Det tar ju typ tre sekund längre tid. Ska man dessutom fråga i tio affärer så är vi uppe i en halv minut. Skamligt!

På Max hamburgerrestaurang får man en plusmeny om man visar upp studentkortet (jobbigt återigen att alltid bära omkring på plastkortet). Jag vill egentligen bara ha plusmenyn för dippens skull, men här måste jag bära en större dricka OCH en större stripspåse bara för att få en gratisdipp. Knappt värt det.

Hur tror egentligen kursansvarige och schemaläggaren att vi studenter orkar med en heldag? Vi är ju vana att gå max tre timmar per dag, och helt plötsligt ska man vara alert i åtta timmar. Helpuckat.

1 kommentar: