onsdag 6 februari 2013

En fyndig rubrik

Idag for jag och Simon en sväng på en returbutik, och där gjorde vi världens fynd!

Vi har ju en perkolator, men den har börjat ge en järnig bismak på kaffet... och dessutom är det jobbig att diska! Vi har därför varit sugna på en vanlig, hederlig kaffebryggare. Därför blev vi väldans glada när vi hittade en fin och fräsch kaffebryggare på returbutiken för endast tjugofem riksdaler.

Nu har vi testkokat kaffet, vi får väl se hur det smakar ;) Men för 25 kronor känns det värt att testa!

På samma hylla hittade vi något som våra hjärtan dunkade liiite extra för! En... paraparapapaaaaa (det där ska alltså likna en fanfar...): Hushållsvåg!

Riktigt gammal och fin. Passar vårt kök ypperligt! Det är inte alltid vi behöver en hushållsvåg, men det kan vara bra då och då när man ska mäta upp mjöl eller så. Men den är så fin att vi vill ha den framme jämt, men vi börjar ha samlat på oss en hel del fina saker... så... vart ska vi ha vågen? Simon kom på den fantastiska idén:
Nu har vi alltså Västerbottens vackraste fruktskål!

Har ni någon idé vad denna fina våg/fruktskål kostade? Jo, det ska jag tala om för er! 1730 kronor. Ett fynd va? :) Nej, justja, jag råkade addera 1700 kronor... Den kostade bara 30 kronor!! Vilket kap!

När vi kom till kassan la vi upp våra två fynd, en kaffebryggare och en våg, och var beredda på det lilla priset på 55 kronor. Då säger han i kassan "trettio kronor tack!" och jag skrattar lite och säger "du glömde slå in kaffebryggaren...". Då skrattade han tillbaka och sa "ja, men det är 'ta två varor, vi bjuder på den billigaste'".

Så där gick vi ut från returbutiken med en fin kaffebryggare och en fantastisk våg... och endast 30 kronor fattigare! Vilket fantastiskt fynd!

1 kommentar: