måndag 2 september 2013

Antibes del 1

Jag ska försöka sammanfatta denna spontana resa, men det känns nästan övermänskligt.

Jag kollade igenom bilderna igår, och tjosan så många vi har lyckats ta på bara fyra dagar!! Ungefär 100 per dag... Och då är de flesta bilderna helt olika varandra. Så det är väl ett riktmått på att vi har väldigt mycket att berätta.

Men jag kan börja litegrann och se vart vi slutar.

När vi anlände till Nice var klockan vid 13. Efter väntande på buss, bussåkning och en promenad senare satt vi på takterassen och åt en fantastisk lunch med Simons mamma och moster!





Senare på kvällen tog jag, Simon och Åsa (för er som inte vet: det är Simons mamma. Vi har många Åsor i vår närhet!) en promenad. Hon visade oss runt.
Mor och son:




Det är är min båt. Jag köpte den för... ja... sisådär 758 lärarårslöner...

Det här är Simons båt. Hans är svart och ser därför lite "coolare" ut. Pfff...

Här bor vi! Ja, inte i knivbutiken. Men ni ser Åsa och Simon som står och kollar på knivar? Där till vänster finns en liten ingång till en liten gränd. DÄR var vår ingång! Om ni kollar till vänster om ingången och tittar upp lite (inte högst upp) så ser ni mitt och Simons fönster. (Bara en liten notis: Det stod ALLTID folk och tittade på knivar. Spelar ingen roll vilken tid på dygnet det var, det var alltid folk där! Köpte någon något? Nej.)

Dagen efter körde vi alla fyra på två mopeder till en by som heter Saint Paul de Vence. En liten konstnärsby som är byggt på ett berg. Det kryllar av gallerier (snordyrt såklart!) och små butiker som säljer kläder, godis, leksaker, vin... Vi körde dit i solsken, men när vi kom fram så började det åska, blixtra och spöregna! Så vi fick springa i de hala, trånga gränderna för att söka skydd.




Men efter ett tag blev det fint väder igen!




 Väldigt mysigt! Åker ni till Antibes så föreslår jag att ni gör den här utflykten!

Här har ni en bild på en av spiraltrapporna i huset vi bodde i!

Kvällen spenderade jag och Simon på tu man hand. Vi tog promenader, åt på restaurang och avlutade kvällen med ett glas rosé på takterassen. Simon tar upp kameran och säger "fort, gör nåt kul!" varpå jag gör den här posen. Kul, Jenny. Jättekul.

Lite lågt till tak (dock inte för mig med mina ynka 164 centimeter), men det var ändå mysigt!
Inför andra frukosten hände det för andra gången. Vi tog på oss EXAKT likadana kläder. Många säger att vi är lika varandra till sättet, men kära nån, vi vill inte vara lika varandra till utseendet.

Onsdagen tog jag och Simon en moped och körde runt. Vi hamnade på en strand där vi låg ett tag, vi badade (det var skönt, men inte alls i närheten av Rhodos). Jag ser obehagligt nöjd ut.

Efter stranden följde vi ett tips vi hade fått av några från Amerikat.

Tipset visade sig vara en höjdare! Vi stannade dock inte här, utan vi promenerade vidare.

Utsikten var fantastisk! Där nere ser ni stranden som bilden ovan visar.

Det var många stentrappor upp och ner. Vid slutet av trappan väntade en gömd liten pärla!

Som var här! Okej, den kanske inte var så jättegömd med tanke på mängden människor ni ser i bild. Men det här är väldigt lite folk om man jämför med alla andra stränder vi såg! Här ser ni en klippa som några galna ungdomar hoppade från. Vissa var mer galna än andra... Cred till Simon för den här bilden!
Jag tittade bort, eftersom jag ville bespara mig bilden av hjärnsubstans...


Sådär. Det får räcka för nu. Ty termin 7 börjar om endast en timma. Termin 7. Hur sjukt låter inte det? Termin 7 av 7 låter ännu sjukare! Tiden har gått så ruskigt fort! Huja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar