onsdag 4 september 2013

Antibes del 2

Så. Nu är det dags för mig att dela med mig av del 2 av vår resa. Efter en dag på moped och med diverse utflykter bestämde vi oss för att äta middag hemma på Rue Sade. Mysigt, intimt och väldigt gott!

 Nere till vänster ser ni en fantastisk liten butik som säljer äkta choklad och äkta fransk nougat! Dyrt, men vi köpte ändå lite av varje. Man måste ju passa på!

Morgonen efter följde vi med Åsa för lite morgonhandling. Det köptes färskt bröd och färska frukter. Efter frukosten gick jag och Simon ut igen för att strosa lite mer på marknaden. Kolla in kryddorna! Färgexplosion!

Här fanns även massor av tesorter. Vi köpte hem oss en liten påse med choklad-vanilj-te.

Senare på dagen for jag och Simon ut med mopeden igen. Vi hade fått tips om en liten by, men vi hade lite problem att hitta en plats att parkera, så vi bara körde på. Efter ett tag vände vi tillbaka till byn, parkerade där vi trodde vi kunde och började promenera. Vi hittade ett litet fik, och det var ju en historia i sig. Vi tänkte köpa oss goda crêpes med nutella. Men... ja... så blev det ju inte. 

Vi beställde det vi ville ha, och efter lite grymtande av personen i fiket, gick han till kylskåpet och tog ut färdiggräddade plättar, slängde dom på en papperstallrik och in i micron. Efter två minuter i micron slavsades det på enorma klickar med nutella och sen kördes dom in i micron igen. Vi beställde två flaskor vatten också och ville egentligen avbeställa crêpesen... Två små flaskor vatten, två nutella med micrade crêpes på en taskig uteservering kostade 12 euro! Haha! 

Vi såg däremot en vacker fjäril på vägen. Det vägde upp den dåliga crêpesupplevelsen.

Trots skyltar med hund-bajs-förbud (som Umeå borde ha!) så fanns det lite bajspluppar här och var. Simon höll på att kliva på en hög, så precis när han hade hoppat undan så hurvades han och jag råkade ta den här bilden:

Jag och gubbe Simon njöt lite av tillvaron och hoppade sedan på mopederna och åkte tillbaka.

Sista kvällen åt vi ute med Åsa. Efter att ha ätit några spännande rullar med en fotsvettsluktsliknande sås (som faktiskt var jättegod!) tog vi en liten promenad. Vi såg bland annat den här killen som klippte siluetter av folk med jättesaxen på en maxtid på två minuter. Imponerande!

Efter att ha kramat om Åsa gick jag och Simon vidare på en promenad. Vi hamnade vid den häftigaste konstsaken vi har sett! Det var en upplyst gubbe, gjord av bokstäver. Lite svårt att fånga på bild, men man såg tydligt hur gubben satt och höll om sina ben.

Förutom statyn var det en häftig utsikt. Man såg hela Nice som var upplyst och det liksom glittrade av alla lampor i horisonten. Dock omöjligt att fånga på bild.

Den där bokstavsgubben kunde man gå in i. Vi klättrade lite och tog en hel del bilder.



Vi var inte ensamma, även om det kanske såg ut så på våra bilder. Det är precis såhär konst ska vara enligt mig och Simon! Kreativt, lekfullt, inbjudande, fantasieggande och användbart! Det var människor i alla åldrar och vi var från många olika länder. Men alla hade stora leenden, nickade hälsande, hjälpte varandra att ta bilder på varandra.


Riktigt häftig upplevelse! Gå hit om ni är på besök!

Sedan gick vi vidare och imponerades av lyxbåtarna i hamnen. Vi stod och funderade på vem som har jobbet att pusta alla fönster och vi hoppades att den personen tjänade bra.

Sedan såg vi det här. En man, hängandes på relingen utan linor, putsar lyxbåtens skyltar. Han var väldigt noga. Höll på att tappa taget ett par-tre gånger innan han fick tag i relingen igen. Huja. 

Sedan gick vi tillbaka till Rue Sade och sov vår sista natt. Nöjda och glada.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar