måndag 30 augusti 2010

Kursstart - check!

Idag klockan 13.00 skulle jag befinna mig i Hörsal E - Humanisthuset. Där skulle det vara introduktion för min absolut första universitetskurs!

Tänkte egentligen vara i goood tid så att jag skulle kunna kolla in Biblioteket och lite andra saker. Men helt plötsligt blev klockan kvart i ett, och det var dags för mig att cykla mot Universitetet. Eftersom att allt har gått bra hittills (förutom en vilsecykling på Ålidhem...), var det såklart att någonting gick emot mig. Cykelnyckeln gick av... och jag hann inte låsa upp cykeln innan. Suck!

Men som tur är, har jag tillgång till Simons cykel. Medan jag står där (stressad!) och försöker sänka sadeln kommer det fram en man som talade engelska. Han hade tydligen flyttat in i samma hus, och han var verkligen jättetrevlig. Men så stressad som jag var och med en sadel som var alldeles för högt upp, var jag inte lika trevlig tillbaka, utan rusade in och fick låna Tomas cykelnyckel (och cykel såklart!). Så jag fick cykla mot Universitetet på en herrcykel* som hade sadeln så högt upp att jag knappt nådde ner till tramporna. Trampade på som en tok och i tid kom jag. Svettig, men hel :)

Har fått schema för de kommande veckorna, och än så länge ser jag fram emot plugget! Det är verkligen en helt annan sak att få läsa en kurs i taget och göra det ordentligt, istället för att ha flera kurser och bara fokusera på betygen.

Hoppas att ni har det bra! Det har jag iallafall! :)


*Hatar att cykla på herrcyklar efter en incident med pappas cykel, som slutade med att jag fick stången mellan benen och blod i trosorna...

1 kommentar: